Elkötelezettnek lenni annyit tesz, mint:

Tudatosabbá válni a változtatás terén.

A változás ritkán megy egyik pillanatról a másikra, a fejlődés többnyire lépcsőzetesen valósul meg. Az igény a változtatásra csupán az első lépés az úton. A tudatosság azt jelenti, hogy rendszeresen és könyörtelenül megtesszük mindazt, amit a változás igényel.

Eldönteni, hogy a változtatással kapcsolatos feladatainkra koncentrálunk.

Annyi dolgunk van, hogy néha azt se tudjuk, hova kapjunk. Ám az eredmények nem tűrik a szétszórtságot. A megvalósuláshoz fókuszra van szükség. Azok a dolgok fognak bekövetkezni, amelyekre a legnagyobb figyelmet és energiát fordítjuk.

Az egyszerűsítés nem divat, hanem a fontos dolgok középpontban tartásának legjobb útja. Aki képes letisztítani a felesleges sallangokat az életéről, lehetőséget teremt magának arra, hogy a számára legjobb dolgokkal koncentráltan foglalkozzék.

Megalkotni és mindig a szemünk előtt tartani azt a képet, amely a céljainkon nyugszik.

Bármit is teszünk, egy tiszta képnek kell a fejünkben lenni arról, amit el szeretnénk érni. Amikor erre a képre nézünk, annak az állapotnak kell körvonalazódni, ami akkor áll elő, ha már teljesült az elképzelésünk. Minél részletgazdagabb a képünk (formák, színek, és egyéb érzületek), agyunk annál inkább képes lesz előállítani a megvalósításhoz szükséges ötleteket, és motiváló energiát. Addig kell alakítani ezt a képet, amíg ránézve teljes elégedettséget nem érzünk.

Mindannyiunk fejében képek vannak. Ezek a képek hatással vannak gondolatainkra, tudatalatti működésünkre. Befolyásolják lelki állapotunkat, energiaszintünket. A rossz képek rossz irányba, a jók jó irányba. Az, hogy milyen kép van a fejünkben, csak rajtunk múlik. Egyedül mi tudjuk megváltoztatni, ha nem olyan, ami segít bennünket.

Elkészíteni egy tervet, amely a célunkhoz vezet.

A tervezés a jövőt a jelenbe helyezi. Általa kíséreljük meg feltérképezni a lehetőségeinket és az azokhoz tartozó tetteinket. A tervezés minőségén a megértés minősége múlik. Minél jobban értjük a helyzetünket annál jobb válaszokat tudunk adni egy váratlan eseményre. Ez pedig a siker döntő tényezője.

Körülvenni magunkat olyanokkal, akik szakmailag és emberileg is támogatnak a cél elérésében.

A tapasztalat olyasmi, amit nem lehet megúszni. Nincsenek trükkök, csak az idő képes megadni. Ezért olyan fontos azoknak a segítsége, akik tapasztalataik révén olyasmivel rendelkeznek, amivel mi csak egy sokkal későbbi időpontban fogunk.
Kevesen vagyunk képesek csak saját bensőnkből lelkierőt meríteni akkor, amikor összecsapnak felettünk a hullámok. Az önzetlenül támogató barátok hite bennünk az, ami ilyenkor átlendít.

Tanulni szakadatlan.

A tudás az egyetlen dolog, ami egyre teljesebbé teszi a megértés folyamatát. Lehetőséget ad arra, hogy jobban tudjuk megbecsülni mindazt, ami ránk vár. Minél teljesebben látjuk a helyzetünk látható oldalát, annál megbízhatóbban kezdenek el működni a megérzéseink.

Vállalni a kockázatot.

A jövőt nem látjuk, legfeljebb kisebb-nagyobb valószínűséggel megbecsüljük. Mindig lesznek hát meglepetések. Kellemesek és kevésbé azok. De talán pont ez az izgatottság az, ami maga az élet.

Véleményed van? Írd meg!